Til forsiden

Live-kampagne i Tolkiens verden

Grønelvere

Navn

Elvere. Af de elvere der blev tilbage i Midgård er nu Noldoerne (højelvere) og grønelvere (Silvanelvere). Silva betyder skov på elversprog. Silvanelvere kan derfor oversættes til skovens elvere.

Udseende

Rent basalt ligner de mennesker, men elvere har flere vigtige, subtile forskelle. Som en race er de højere end mennesker, men de er mere slanke og har mindre kropsbehåring. Elvere har ikke skæg. Grønelveres hud er mere rødmosset og de har rødblond hår og blå eller grønne øjne. De er svære at skære over en kam, da der findes mange forskellige variationer af dem, men deres hørelse er storartet, selv for elvere. De besidder yndefulde kvaliteter og er yderst adrætte og letfodede. De har en høj tolerance overfor varmt og koldt klima og er immune overfor sygdomme.

De er også udødelige og ældes på en yndefuld næsten uopfattelig måde. Elvere kan kun dø på to måder. Gennem vold, eller de kan blive overvældet af sorg over tidens gang og dermed miste viljen til at leve. Alle elvere der dør samles i Mandos' sale i Valinor. Der afventer de verdens ende, eller sættes tilbage i verden for at erstatte en anden i deres linie der er gået bort. På en måde bliver elvere genfødt som efterkommere af dem selv. De sover ikke, i stedet for hviler de i en slags trance 1-3 timer om dagen.

Oprindelse

Langt tilbage i Ældre Tider blev elverfolket delt i to hovedgrene: Vestelverfolket (Eldarerne) og Østelverfolket. Østelverfolket bliver til grønelvere og de har aldrig set lyset i Valinor. 

De vigtigste personligheder

Da grønelverne nu engang er så sky, kendes der ikke nogen betydelige grønelvere ude i verden.

Kong Thingol Gråkappe af Doriath er den eneste konge som Grønelverne anerkender, selvom han er af Noldoslægt. Sammen med Melian af Maiaernes folk (gudinde) får han datteren Lúthien Tinúviel.

Caranthir er også Noldo og konge over Talath Rhûnen (Thargelion).

Våben og rustninger

Grønelvere bruger primært langbue og daggerter. Sekundært bruger de håndøkser, sværd, kortsværd, to-håndssværd, kortbue, fægtestav, og spyd. Grønelvere bruger ikke metalrustninger, men bruger fortryllet læderrustninger. Andre foretrækker slet ikke at have beskyttende udstyr men beskytter sig selv med trylleformularer.

Karaktertræk

Grønelvere har i sjældne tilfælde indgået ægteskab med mennesker, men generelt er de sky. De har et stort kendskab til træer og træhåndværk. De er meget selvstændige og adlyder kun egne fyrster. De har aldrig været i Valinor og er derfor lidt ”indsnævrede”. De kan ikke lide fremmede i deres land, især ikke Noldoelvere. De bor i de store skove mod syd, og grænserne er stærkt bevogtet af bueskytter. 

Typisk påklædning

Grønelverne klæder sig oftest i træernes farver. Grøn (bladene), brun (stammen) & råhvid (blomsterne). Deres tøj er lavet i simple snit og de udnytter alle tilgængelige materialer (både plantefibre og lædermaterialer). De genbruger ofte tøj som de evt. syr om, men lapper og laser forekommer aldrig.

Sprog

Alle elvere taler elversproget Sindarin, men de taler også handelssproget Vestron.

Skrift

De skrifter og de bogstaver, der bruges i Den første Alder, er alle sammen af Eldarisk oprindelse. De har nået fuld alfabetisk udvikling, men ældre former, hvor kun konsonanterne blev skrevet fuldt ud, er stadig i brug.

Tengwar er de ældste bogstaver; for de er udviklet af Noldorerne. De ældste Eldariske bogstaver, Rùmils Tengwar, bliver ikke brugt i Midgård. Fëanors Tengwar, er en delvis ny opfindelse, selv om de bogstaver i nogen grad stod i gæld til Rúmils bogstaver. De blev bragt til Midgård af Noldorer i eksil og er kendt af Edain.

Forhold til andre racer

Noldoerne er generelt ikke populære pga. deres arrogante væremåde.

Fëanorsønnerne er specielt upålidelige da myrdede grønelvernes slægtninge i Valinor.

Enter er godt kendt af grønelverne. Enterne tilskriver faktisk elvere ikke alene deres sprog, men tillige trangen til at tale.

Dværge har de sjældent kontakt med, da de generelt bor vidt forskellige steder. Nedsættende kalder de dem Naugrim som betyder de forkrøblede.

Mennesker er de mistroiske overfor og de begrænser helst deres kontakt.

Grønelvere hader alle der ødelægger skoven og dens naturlige balance.

Morgoth og hans tjenere (herunder orker) er dybt hadede.

 

Læseforslag

Quenta Silmarillion kapitel 10, 14 & 18.

 

 

Skrevet af Finrod & Morwen! (Kilde: Ringenes Herre og Silmarillion).