Til forsiden


Live-kampagne i Tolkiens verden

Historisk baggrund for området

Hvornår

Vi befinder os i vinteren år 455 af solens første alder.

Hvor

Menneskebyen Dolin der officielt ligger i den alleryderste del (sydøstlige hjørne) af den milde Noldofyrste Caranthirs land.

Mod syd

Mod syd findes Grønelverne rige, Syvflodslandet, der af dets indbyggere kaldes Ossirand. Desværre for beboerne i Dolin mener grønelverne at deres rige også rækker helt op hvor byen ligger.

Mod øst

Mod øst finder vi de Blå Bjerge, hvor den mægtige dværge by Norgrod ligger gemt.

Mod vest

Langt mod vest er det magiomkransede elverrige Doriath. Men vesten rummer også de mennesker der ikke valgte at bosætte sig i Dolin. Endvidere løber floden Ascar fra bjergene tæt forbi Dolinområdet og langt mod vest. På den nordlige side af Ascar går Dværgenes Vej.

Mod nord

Mod nord ligger Thargelion der styres af Noldofyrsten Caranthir. Længere mod nord ligger Maglors pas, beskyttet af Caranthir og hans folk, da områderne længere mod nord er styret af Morgoth, verdens sorte fjende, og det er kun Noldoernes styrke og mod der står imellem os og hans utallige horder af orker og værre ting.

Dolin området

Vores område, som er beboet med Caranthirs accept, er primært befolket med mennesker der er rester af stammen Edain, der drog længere mod vest over bjergene og slog sig ned i områder under andre Elverfyrster.

Her i området slog menneskene sig ned for ca. fem generationer siden, og skabte en landsby kaldet Dolin, hvor alle er velkomne, det være sig menneske, elver eller dværg.

Menneskene har dog stadig kontakt med frænder mod vest, specielt har de tætte kontakter med Barahirs folk der lever mod nordvest.

 

Det er dog endnu ikke lykkedes at få Grønelverne til at komme på andet end korte visiter. De er utroligt sky og hemmelighedsfulde, og ingen der bevæger sig ind i deres land uinviteret (Syvflodslandet), kommer tilbage. Tværtimod så er der Grønelvere i området der sætter sig imod at byen og dens beboere belaster naturen i området.

 

Med tiden er det blevet mere almindeligt at se dværge i byen, fungerende som håndværkere, handelsfolk og ambassadører for byen Nogrod.

 

Der har desuden været rygter om, at der måske kommer en ny menneske stamme over bjergene i øst, de såkaldte Østelændinge. Ingen ved dog endnu om dette er sandt.

 

Noldoelverne ses generelt ikke særlig ofte i byen. De er et stærkt, magisk og gådefuldt folk. Der er rygter om at de kommer fra det velsignede rige Áman og at hvis man ser ind i deres øjne, kan se en refleksion heraf. Dog er de når de kommer til byen utroligt arrogante og svarer ikke gerne på spørgsmål, andet end hvad der er strengt nødvendigt. Men da det er dem der har sørget for at der ikke har været krig her i vestens lande så langt tid Dolin har været der, skylder man dem respekt for det.